Cara Nak Buat Cream Coklat
Coklat masakan secukupnya dan coco butter untuk cairkan. Lepas itu rasa dia pun sedap juga.
Jangan Terlepas Resipi Menarik Di Channel Rasa.

. Celup biskut yang telah sejuk tadi ke dalam coklat. Nak banyak kuah guna 2 tin. Simpan biskut dalam peti sejuk selama 5-10 minit.
Semasa cairkan coklat tambah cocoa butter. Badam digoreng dengan api yang kecil sampai ada bunyi meletup 3 kali. Cairkan coklat masakan menggunakan teknik double-boiler.
Image via goodfoodgang TikTok 2. Cairkan 200g coklat masakan dark chocolate menggunakan teknik double boil. Ahh sebab satu mudahlah senang nak beli tak adalah nak susah nak pergi kedai tu nak pergi guna minyak kereta semuakan.
Toskan dan lap minyaknya kemudian bakar lebih kurang 20 minit. Masukkan ke dalam cawan kertas dan tabur badam cincang. Senang je nak buat rupanya.
Badam cincang secukupnya bakar 5 minit. Kalau tak mahu buat cara ini nak bakar terus pun boleh. Kemudian tuang susu cair di dalam bekasjag.
7 keturunan saya memang guna susu cap Carnation je kalau nak buat cocktail ni. So lepas tu harga dia pula tak ada mahal sangat macam kedai besar dekat luar sana itu. Bila coklat dah keras keluarkan dari peti sejuk dan simpan.
Masukkan 225ml whipping cream 100ml susu segar dan 70ml susu pekat ke dalam pengisar dan blend selama 1 minit. Tapis dan buang semua air buah dalam tin tu. Read the full story.
Chocolate Jar Chocolate Jar Choco Jar Meals In A Jar
Condensed Milk Chocolate Frosting Recipe Yummly Recipe Chocolate Frosting Recipes Milk Chocolate Frosting Recipe Dessert Frosting
No comments for "Cara Nak Buat Cream Coklat"
Post a Comment